Forstoppelse

Forstoppelse (1200 x 628 px)
𝗙𝗼𝗿𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗹𝘀𝗲

Jeg møder mange børn i klinikken, som har udfordringer med forstoppelse. Jeg oplever sågar helt små børn, som får udskrevet 𝗠𝗼𝘃𝗶𝗸𝗼𝗹 af lægen, hvorefter barnet veksler mellem at have forstoppelse og have akut diarre, hvor det ikke tør slå en prut længere af frygt for pludselig at komme til at lave i bukserne. Movikol løser ikke årsagen til forstoppelsen, men yder kun en midlertidig symptombehandling. Desværre er der mange børn som i årevis går rundt og får Movilkol, for at kunne komme på toilettet. Det er decideret usundt, og problemet kan løses på naturlig vis.

Der kan være mange årsager til at en tarm ikke virker ordentligt. Jeg vil i dette skriv sætte lys på nogle af de ting som påvirker os i dagligdagen, og som vi selv har en aktiv mulighed for at ændre på, og derved hjælpe vores tarmsystem.

En af de store årsager til forstoppelse er brug af 𝗮𝗻𝘁𝗶𝗯𝗶𝗼𝘁𝗶𝗸𝗮. Når vi ser forstoppelse i de helt små babyer, så er det ikke altid at de selv har fået antibiotika, men at moderen har fået antibiotika under graviditeten eller i drop under fødslen. Det er således at når barnet ligger i fostervandet, så bliver det allerede der påvirket af hvordan moderens bakterier har det. Antibiotika bliver brugt i overflod som forebyggelse mod infektioner, altså hvor der er risiko for noget, uden at der er infektioner. Det vil sige at når barnet fødes, så udsættes det ikke for de samme gode bakterier i fødselskanalen, for de er gået til grunde i behandlingen af de såkaldte dårlige bakterier.

Det her med “de gode” og “de onde” bakterier, leder os til at tro at “de onde” bakterier slet ikke må være i os, og at vi skal have en krop helt uden. Men faktum er, at vi har dem alle. Hele tiden. Det handler om at have balance i bakterierne, så “de onde” ikke pludselig får overtaget. Men i stedet for at bekæmpe, så kan man begynde at balancere, som et forebyggende middel mod at “de onde” kommer i overtal.

Nå men tilbage til det med antibiotikaen. Forskning viser at når vi har været udsat for antibiotika, så har vi større modtagelighed for at få forgiftningsreaktioner i kroppen af rester af sprøjtemidler som glyphosat.
Der sker nemlig det at 𝗴𝗹𝘆𝗽𝗵𝗼𝘀𝗮𝘁 𝗽𝗮̊𝘃𝗶𝗿𝗸𝗲𝗿 𝗺𝘆𝗼𝗰𝗶𝗻. Myociner er proteiner i vores muskler, og deres funktion er bl.a. at kunne trække sig sammen. Denne bevægelse er alfa og omega i tarmen, og kaldes for 𝗽𝗲𝗿𝗶𝘀𝘁𝗮𝗹𝘁𝗶𝗸. Glyphosat er med til at stoppe peristaltikken - altså den muskelbevægelse i tarmene, som er med til at skubbe tarmindholdet videre. Og her har vi så forstoppelsen.

Sørg for at spise en sund og varieret kost med masser af fibre fra grøntsager og frugt. Hold igen på forarbejdede fødevarer, som indeholder masser af GMO råvarer. (GMO betyder at det er genmodificeret). Vi påvirkes alle af denne “silent killer” som står på de fleste af hylderne i alle supermarkeder. GMO produkter er designet så de kan tåle at blive “badet” i gift flere gange om året, inden de høstes. Der er giftrester i disse produkter, som påvirker os på MANGE planer i hele kroppen. Men disse planter er desværre også designet til at optage færre mineraler. Når vi mangler disse mineraler + påvirkningen af giften i kroppen, sætter det en lavine af følgevirkninger igang. Bl.a. ødelægger de vores tarmflora - de ødelægger de gode bifido- og lactobacillus bakterier i vores tarm, som er essentielle for god fordøjelse.
Desværre går skaderne fra GMO-fødevarer videre i fødekæden. Det vil sige at dyr som er fodret med GMO, også indeholder rester af sprøjtegifte, som kan påvirke vores helbred i negativ grad. I Tyskland er de gået et skridt foran, og har mærket deres kødprodukter “Non GMO”. Det vil sige at du i din “indkøbsrulette”, tydeligt kan se om kødet kommer fra GMO opdræt. I Danmark har vi ikke taget dette skridt at tydeliggøre GMO, men i den tyske indkøbskæde Lidl er det er muligt at finde varer som er tydeligere mærket. (Og nej, jeg er ikke sponsoreret af Lidl).

En del af helbredelsen for forstoppelse er at 𝘀𝗽𝗶𝘀𝗲 ø𝗸𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝘀𝗸 og mad som ikke er GMO. Når du spiser økologisk og laver din mad fra bunden af gode råvarer, så får din krop alt hvad den har brug for af gode byggestene.

En anden del af løsningen er at begynde at fodre de gode bakterier i tarmen, og øge populationen af dem. Det kan bl.a. gøres ved at tage tilskud af en god og bredspektret 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗶𝗼𝘁𝗶𝗸𝗮. Sørg for at få en dosis på 3-5 mia gode bakterier i dagsdosis.

Jeg kan finde masser af årsager til at bruge 𝗵𝗼𝗺ø𝗼𝗽𝗮𝘁𝗶𝗲𝗻 til at hjælpe med forstoppelse og infektioner. For det første så kan vi bruge homøopatien i stedet for antibiotika, hvilket skåner hele tarmsystemet, fordi at der ikke er kamp mellem det gode og det onde, men at vi beder kroppen om selv at balancere. For det andet så kan vi bruge homøopatiske midler til at behandle selve forstoppelsen, hvis den først er kommet.

Det gode middel 𝗖𝗮𝗹𝗰 𝗰𝗮𝗿𝗯 er en klassiker, for behandling af små buttede børn med forstoppelse. Denne forstoppelse betyder ikke nødvendigvis at barnet har været udsat for antibiotika og gift. Calc carb personligheder har i forvejen en langsom og grundig fordøjelse, hvor den sørger for at trække alt næring ud af maden, inden affaldsstoffer sendes videre ud. Men er det hele gået lidt i stå, så kan Calc carb være en god mulighed for at få gang i dit barns mave igen.
Men igen er det tankevækkende at vi kan bruge Calc carb. For i vores krop har vi brug for kalk for at vores muskler kan trække sig sammen (og magnesium for at de kan slappe af igen) hvilket jo er det muskler skal kunne for at vi har en sund peristaltik. Så her har vi en af hjælpemidlerne hvis kroppen også er blevet påvirket af antibiotika og giftrester som glyphosat.

Der er flere homøopatiske midler som kan anvendes i behandlingen af forstoppelse. Men søg gerne hjælp hos en uddannet homøopat, således at midlet matches til dit barns symptomer og historik, og der ses på selve årsagen til forstoppelsen.

I øvrigt så er forstoppelse en af årsagerne bag eksem og andre hudlidelser. Så fordøjelsen er et meget vigtigt område at få behandlet, når man ønsker at få en sundere hud.

Jeg håber at du her fik lidt indsigt i nogle af de årsager, som kan ligge til grund for forstoppelse.
Streptokokker hos gravid mor – eksem i baby.
Kærestesorg - Bach Blomster Remedier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!